Functionele sportrevalidatie

Na blessure

Indien u een sportblessure hebt opgelopen, dan kan u in onze praktijk terecht voor uw sportspecifieke revalidatie. In het begin van de revalidatie gaan we voornamelijk werken op weefselherstel en mobiliteit. Nadien gaan we via doelgerichte oefentherapie zo snel mogelijk richting return-to-play.

Post-operatief

Na een orthopedische ingreep is kinesitherapie meestal aangewezen. In het begin van uw revalidatie zal de behandeling voornamelijk op de kinetafel gebeuren. Nadat de pijnklachten en mobiliteit onder controle zijn, gaan we zo snel mogelijk aan de actieve revalidatie beginnen. Dankzij onze ruime oefenzaal kunnen we doelgerichte oefentherapie aanbieden om u zo snel mogelijk terug op de been te helpen.

Pré-ski-oefeningen

Meer en meer mensen gaan op skivakantie. Heel vaak zonder enige voorbereiding. Dit impliceert dat de kans op skiongevallen en -blessures toeneemt. Om dit te voorkomen, bieden wij als praktijk individueel of in groep pré-ski-oefeningen aan. Tijdens deze sessies gaan we via specifieke oefeningen de kracht en stabiliteit van de romp en onderste ledematen verbeteren.

Voorbereiden op het voetbalseizoen

Voor de voetballers onder ons bieden wij als praktijk een op maat gemaakt oefenprogramma aan zodat zij topfit aan het voetbalseizoen kunnen beginnen. Via een sportspecifieke screening gaan we op zoek naar zwakke schakels in het lichaam. Nadien gaan we deze via doelgerichte oefeningen wegwerken. Daarnaast gaan we ook de conditie optimaliseren.

Blessurepreventie

Niets is zo vervelend dan als sporter geblesseerd te moeten toekijken langs de zijlijn. Heel wat sportblessures kunnen voorkomen worden door disbalansen in lichaam weg te werken. Om deze onevenwichten in het lichaam op te sporen, maken we gebruik van een screeningsprotocol. Na deze screening worden de zwakke schakels in de kaart gebracht, waarna we deze via doelgerichte oefeningen gaan wegwerken.
Fitness 2